Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar: Hitno treba sanirati betonske mostove preko Kupe!

02.02.2023.

10:06

Autor: Nenad Lučić

Most u Brodu na Kupi  bi, osim lokacije prekograničnih susreta, čim prije trebao postati i mjesto radova

Most u Brodu na Kupi bi, osim lokacije prekograničnih susreta, čim prije trebao postati i mjesto radova

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor nameće potrebu hitne sanacije betonskih i visećih mostova uz hrvatsko-slovensku granicu na rijeci Kupi u Gorskom kotaru. 

Tijekom obraćanja novinarima u srijedu je na to upozorio predsjednik Mjesnog odbora iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar, naglasivši kako je, zahvaljujući inicijativi lokalnih udruga i europskim fondovima, obnoviteljski projekt za viseće mostove osmišljen još sredinom prošlog desetljeća, no oni su zbog oronulosti i dalje neprohodni. 


Obnova betonskih mostova je sada još važnije pitanje i zahtjeva žurni angažman međudržavnih povjerenstava Hrvatske i Slovenije. Vremena za predugo čekanje nema, upozorio je Klobučar. 


Preko mostova se pojačava, ne samo turistički, već i promet gospodarskih vozila. Riječ je o teškim teretnim kamionima i šleperima, uz čije će, sve intenzivnije prolaske, i mostovi brže propadati, dodao je. 

Viseće pogranične mostove na Kupi će, prije otvaranja, trebati cjelovito obnoviti

Viseće pogranične mostove na Kupi će, prije otvaranja, trebati cjelovito obnoviti

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.