Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar: još jedan tim palijativne skrbi i sportski objekti

27.04.2016.

14:47

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U cilju povratka prihoda goranskim općinama i gradovima nastoji se postići donošenje Zakona o Gorskom kotaru te popravku Zakona o brdsko-planinskim područjima. Primorsko-goranska županija želi povećati broj mobilnih palijativnih timova na tom prostoru.

Na današnjoj koordinaciji gradonačelnika i načelnika Gorskog kotara u mjestu Lokve rečeno je da Zakon o brdsko-planinskim područjima nije nestao, samo su iz njega nestale sve beneficije. Načelnik Oćine Lokve Toni Štimac pojašnjava prijedlog da se Zakon popravi činenicom da je zbog jakih zima trošak života veći nego u Primorju. 

Gorskom kotaru, u kojem živi većinom starije stanovništvo, potrebno je i više palijativnih timova pa će uskoro dobiti i četvrti. Za njega će Primorsko-goranska županija izdvojiti 300 tisuća kuna, istaknuo je župan Zlatko Komadina

Osim toga, PGŽ će u svakom goranskom gradu i općini nastojati podići životni standard izgradnjom pojedinih objekata sportsko-turističke namjene. Komadina je najavio da upravo kreće popravak žičare u Tršću. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.