Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar pod snijegom, jutros ukinuti zimski uvjeti; bura na moru

15.12.2018.

09:58

Autor: Nenad Lučić, Tajana Petrović Čemeljić

Lokvarsko jezero pod snijegom (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Lokvarsko jezero pod snijegom (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Uz uglavnom slabe i umjerene oborine u Gorskom kotaru, jutros je u Crnom Lugu visina snijega dosegnula 14, na Pargu kod Čabra 17, a u Delnicama 16 centimetara. Ukinuti su zimski uvjeti na dijelu stare ceste preko Gornjeg Jelenja i na autocesti Rijeka – Zagreb između Delnica i Bosiljeva.

Time je goranskim područjem iznova uspostavljen  teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima između priobalja i unutrašnjosti. Za te je kategorije vozila ostalim goranskim cestama kretanje i dalje zabranjeno, a zbog olujnih udara bure, brzine oko 90 kilometara na sat, dionicom autoceste Kikovica – Delnice i dalje smiju samo osobna vozila. Postupno slabljenje oborina i vjetra te daljnje poboljšanje vremenske i prometne situacije se očekuje u drugom dijelu dana.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice te Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, autocesti A7 između Drage i Šmrike, kao i na lokalnoj cesti Križišće - Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U prekidu je trajektna linija Lopar - Valbiska, ne voze katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka i Novalja - Rab -Rijeka, kao ni brodske linije Mali Lošinj – Unije – Susak i Pula - Mali Lošinj - Zadar. Trajekt na liniji Brestova –  Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti, javlja Hrvatski autoklub. Situaciju u prometu možete provjeriti ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.