Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar: podnevni baloni u Fužinama, atletičari u Delnicama

31.12.2018.

10:43

Autor: Nenad Lučić

U Fužinama je na Staru uvijek gužva, a ovako je bilo prije dvije godine (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

U Fužinama je na Staru uvijek gužva, a ovako je bilo prije dvije godine (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Više stotina sudionika je, nedaleko Fužina, u Gorskom kotaru, u nedjelju navečer sudjelovalo na tradicionalnoj šetnji s bakljama uz jezero Bajer te obilasku spilje Vrelo. Bio je to uvod u 19. podnevni doček Nove u Fužinama, a četvrtu godinu u Delnicama trče atletičari.

Šetnja uz jezero osvijetljena bakljama i ove godine bila je uvod u podnevni ispraćaj Stare godine, koji će u Fužinama biti organiziran 19. put.

Na velikoj silvestarskoj fešti Fužinarci očekuju između 10 i 12 tisuća posjetitelja. Središnji dio slavlja obilježit će podnevno odbrojavanje, kada će u zrak biti pušteno tisuće balona s ispisanim novogodišnjim željama.

Silvestarski ispraćaj i ove će godine u Fužinama znatno uvećati smještajne rezultate. Do tog će goranskog mjesta danas prometovati izvanredni vlak iz Rijeke, a za brojne je izletnike agencijski organiziran i poseban autobusni prijevoz.

Četvrtu godinu Grad Delnice tijekom prijepodneva posljednjega dana u godini organizira Silvestarsku atletsku utrku ulicama najvišeg grada Hrvatske. Seniorsko natjecanje organizirano je na stazi dužine 10 kilometara, a djeca će trčati na 500 i 1000 metara. Za stanovnike Delnica i njihove goste, središnji doček nove 2019. godine bit će organiziran u dvorani Radničkog doma uz klapu Iskon.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.