Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorski kotar: Zbog otežanih uvjeta rada nedostaje razvojnih ulaganja

24.09.2018.

14:40

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Zbog otežanih uvjeta poslovanja u Gorskom kotaru još uvijek nedostaje razvojnih ulaganja, pa zato aktivni poduzetnici i obrtnici na tom području imaju veliku ulogu u očuvanju stabilnosti lokalnih proračuna.

Na to je danas upozorio gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, tijekom potipisivanja ugovora s predstavnicima delničkih tvrtki, kojima su dodijeljene ovogodišnje gradske potpore, namijenjene poticanju zapošljavanja i razvoju poduzetništva.

Uz dosad aktiviranih oko 130 tisuća kuna, još uvijek ima slobodnih sredstava za isplatu takvih poticaja, a praksa će se nastaviti i narednih godina. Nastojeći pomoći tvrtkama i obrtima Grad Delnice je osmislio tri poticajne mjere, istaknuo je gradonačelnik Knežević te pojasnio: "Globalno, te mjere su se sastojale od pomoći pri opremanju, zatim one kojom se željelo potaknuti zapošljavanje nezaposlenih, a posebno treba naglasiti kategoriju potpora svim oblicima poduzetništva žena. Na javnom je pozivu bilo jedanaest uspješnih kandidatura", rekao je.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.