Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Gorski sajam" za goranske poduzetnike: dobra ponuda unatoč krizi

13.12.2015.

08:29

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Organizacijom "Gorskoga sajma" u Skradu, tamošnja je Lokalna razvojna agencija PINS obrtnicima i malim poduzetnicima Gorskoga kotara jedanaesti put omogućila da prigodnom izložbom predstave svoje poslovanje.

Obrtnici i poduzetnici Gorskoga kotara tijekom proteklog su desetljeća prepoznali "Gorski sajam" kao dobar način prezentacije, no da se kriza ipak osjeća, potvrđuje direktor Lokalne razvojne agenicije PINS Danijel Bertović. "Odaziv izlagača je nešto lošiji nego lani. Međutim, to smo, na neki način, i očekivali. Znamo da smo već nekoliko godina u recesiji. Iako svi govore o oporavku BDP-a, no to se kod malih poduzetnika ne uočava i to je jedan od razloga zašto se ove godine na sajam odazvalo oko 25 izlagača, a znali smo ih imati i više od 30", kaže Bertović. 

Kao tema ovogodišnjeg sajamskog okruglog stola, kaže Bertović, s razlogom je odabran turizam. "Kako smo izrađivali strategije razvoja za nekoliko općina Gorskoga kotara, uočili smo da je svima jedan od razvojnih prioriteta turizam i zbog toga smo danas organizirali okrugli stol kako bismo vidjeli kakve su nam mogućnosti i u kojem smjeru krenuti naprijed. Isto tako smo pripremili i jednu kulinarsku prezentaciju, želeći pokazati kako postojeće namirnice i stara jela pripremiti na jedan moderan način, što također može biti jedan od turističkih proizvoda", ističe Bretović. Dodatnim sadržajima organizatori "Gorskoga sajma" i ove su godine poduzetnike i obrtnike Gorskoga kotara nastojali educirati kako učinkovito predstaviti svoje proizvode na sličnim, pa i većim sajamskim manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.