Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorskom kotaru tri milijuna i 540 tisuća kuna za sanacije

05.07.2018.

16:57

Autor: Tatjana Sandalj

Novci uglavnom za sanaciju nerazvrstanih cesta (Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell)

Novci uglavnom za sanaciju nerazvrstanih cesta (Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell)

Foto: - / -

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je s korisnicima ugovore za 28 projekata ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima u sanaciji infrastrukturnih projekata. Što je pripalo Gorskom kotaru?

Sanacija nerazvrstanih cesta na području grada Delnica bit će financirana sa 800 tisuća kuna. Istim iznosom će Općina Ravna Gora sanirati nerazvrstanu cestu Vrh - Bajt. Za obnovu i sanaciju nerazvrstanih i makadamskih cesta i puteva Grad Vrbovsko dobio je 750 tisuća kuna.

Grad Čabar dobio je 500 tisuća kuna za sanaciju nerazvrstane ceste Podgrič - Kupari. Općina Skrad će s 210 tisuća kuna sanirati krov zadružnog doma u Gornjoj Dobri, a s 200 tisuća kuna urediti nerazvrstanu cestu Skrad - Zeleni vir. Općina Lokve će sa 180 tisuća kuna zamijeniti pokrov na učiteljskoj zgradi, a sa 100 tisuća kuna Općina Mrkopalj rekonstruirat će cestu Zagmajna. 

Cilj programa je pomoć jedinicama lokalne samouprave pri otklanjanju šteta nastalih na infrastrukturnim građevinama uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja kao što su sanacija klizišta, odrona, šumskih puteva i sl. što će doprinijeti održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva, stoji u priopćenju ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.