Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gošća iz Italije Marion Spiero punih 75 godina posjećuje Opatiju

25.08.2015.

13:36

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Opatija je moja ljubav", rekla je gospođa Marion Spiero, koja u Opatiju dolazi punih 75 godina. Za nju je organizirano primanje u hotelu "Kvarner", gdje su joj opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i predstavnici Turističke zajednice dali prigodne darove.

Odrasla u Budimpešti, Marion Spiero još je kao 12-godišnjakinja s roditeljima došla iz Budimpešte na liječenje u Opatiju. Zatim je i sama počela dolaziti, i odsjeda u hotelu "Kvarner" punih 75 godina.

Na primanju je rekla kako je osoblje "Kvarnera" vrlo ljubazno i da su joj oni kao obitelj. U 94-godini života odlično izgleda, redovno pliva, malo jede i još je prošle godine svakodnevno šetala do Lovrana. 

Nikada nije ni pomislila promijeniti mjesto boravka, zbog, kako je rekla, ljubavi prema Opatiji. Gospođa Spiero imala je prilike promatrati promjene u Opatiji. Ne sviđa joj se modernizacija, a posebnu primjedbu ima na dogradnju hotela "Kvarner" za koju kaže da je "užasna".

Opatijski gradonačelnik pozvao je gospođu Spiero kao gošću na Bečki tjedan, koji će se održati početkom rujna. "Nadam se da ću moći doći", rekla je gospođa Spiero, koja se za koji dan vraća u Milano. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.