Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:42 / 29.08.2021.

Autor: Anja Matić

Gošća nedjeljnog Obeda: Magdalena Lupi Alvir!

Magdalena Lupi Alvir (Foto: Gradsko kazalište lutaka)

Magdalena Lupi Alvir (Foto: Gradsko kazalište lutaka)

Foto: - / -

U današnjem nešto kasnijem izdanju emisije Na obedu u goste nam je u studio Radio Rijeke došla Magdalena Lupi Alvir. Magdalena je dramaturginja, svojedobno ravnateljica Hrvatske drame u HNK Ivana pl. Zajca, a sada je već petu godinu zaredom ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Dramaturgiju je diplomirala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani. Od 1993. godine zaposlena je kao dramaturginja Hrvatske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje je surađivala u predstavama koje uključuju naslove od dramskih klasika do suvremene dramaturgije i autorskih projekata.

Bila je Magdalena Lupi Alvir i dugogodišnja umjetnička voditeljica te suosnivačica nezavisne kazališne grupe TRAFIK iz Rijeke koja se bavi istraživanjem rubova izvedbenih formi. 

Više o vremenu studiranja, samim počecima karijere, kazalištu i dramaturgiji otkrila nam je talentirana Magdalena u emisiji. Poslušajte:

 

Magdalena Lupi Alvir o kreativnom procesu i ljubavi prema kazalištu, pripremila Vedrana Lisica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.