Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gotovo 6 milijuna gradskih kuna za beskućnike, žrtve nasilja, umiruće

03.02.2015.

13:08

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeka će ove godine s 5 milijuna i 700 tisuća kuna sufinancirati projekte i programe u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi. Osim što uključuju mnoštvo preventivnih programa, nadograđuju 30 milijuna kuna vrijedan socijalni program Grada Rijeke.

Devedeset je programa u 12 skupina, a riječ je o promicanju zdravlja, prevenciji i suzbijanju bolesti i ovisnosti, skrbi za ugrožene kategorije građana te projektima i programima za zaštitu životinja.

Broj programa i projekata isti je kao lani, iako je novca nešto manje zbog smanjenih naknada i plaća. Nijedan od tih programa nije zakonska obveza gradova i općina, rekao je na današnjem kolegiju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Za brigu o beskućnicima tako se izdvaja 600 tisuća kuna, za pomoć u kući 760 tisuća. Palijativnu skrb, koja se ne provodi samo u hospiciju nego i uz pomoć mobilnih timova Doma zdravlja, Grad sufinancira s 400 tisuća kuna.

Za rad skloništa za žene žrtve obiteljskog nasilja i rad s nasilnicima izdvaja se 600 tisuća kuna. Postoji još još cijeli niz zanimljivih programa o kojima više možete doznati na gradskoj internetskoj stranici. Javlja Lea Domijan Fišter: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.