Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grabar-Kitarović ponavlja da hitno treba sanirati cestu Grohovo - Lopača

18.08.2018.

14:24

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

O tragediji u bolnici u Lopači informirala se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U telefonskom razgovoru s ravnateljem bolnice dobila je uvid u razmjere požara i trenutno stanje te ponovno istaknula koliko je važna sanacija ceste Grohovo - Lopača, koja je već godinama zatvorena zbog klizišta.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s ravnateljem Psihijatrijske bolnice Lopača Nevenom Ivanovićem, koji ju je izvijestio o tragediji i trenutnom stanju. Predsjednica je, pak, zahvalila osoblju bolnice na pravodobnoj i izvrsnoj reakciji i na njihovoj prisebnosti kojom su spasili pacijente i spriječili veći gubitak ljudskih života i teža ozljeđivanja te svim vatrogascima.

Grabar-Kitarović pozvala je da se što prije sanira klizište i cesta između Grohova i Lopače te da se cesta što prije stavi u funkciju. "I ovom prilikom naglašavam kolika je važnost pristupne ceste kroz Jarke do bolnice te apeliram na sve odgovorne da se što prije pristupi sanaciji klizišta i da se ta cesta stavi u funkciju. Upravo je ova situacija pokazala kolika je važnost te prometnice jer da je ista bila u funkciji, vatrogasne ekipe bi mogle do bolnice doći puno brže", istaknula je predsjednica u svojem priopćenju.

Lokalna cesta između Grohova i Lopače zatvorena je za sav promet zbog klizišta još od veljače 2014. Predsjednica ju je obišla u studenom 2017. te i tada isticala koliko je važna za rad bolnice u Lopači i lokalno stanovništvo.

Klizište Grohovo (Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka)

Klizište Grohovo (Foto: Boris Kanazir / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.