Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan Grada Čabra: problem depopulacije i iseljavanja mladih ljudi

13.09.2022.

10:23

Autor: Nenad Lučić

Grad Čabar

Grad Čabar

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Državnim ulaganjima u izgradnju ceste uz rijeku Kupu, Čabar je posljednjih godina bolje prometno povezan s ostalim dijelovima Gorskog kotara, a postupno su se, uz potporu Primorsko-goranske županije i ove godine nastojali ublažiti veliki gradski problemi u vodoopskrbi.

Na svečanosti, kojom je jučer predvečer u Čabru okončan višednevni program obilježavanja Dana Grada spomenuto je i niz u posljednje vrijeme poduzetih ulaganja lokalne samouprave.


Unatoč državnoj i županijskoj pomoći, te naporima lokalnih vlasti, za Grad Čabar vitalni problem još uvijek ostaje naglašena depopulacija i iseljavanje mladih ljudi, podsjetio je na svečanoj sjednici gradonačelnik Antonio Dražović.


"Krajnje je vrijeme da nam interesi djece postanu vodilja i nit opstanka. Moramo usmjeriti sve snage, kako bismo osigurali njihovu budućnost, jer nam, u suprotnom, nikada neće oprostiti što smo ovo svoje prirodno utočište zanemarili, pa iz njega odlaze tražeći bolje", rekao je Dražović.


Poslušajte:

Dan Grada Čabra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.