Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Čabar: Izmjene proračuna nisu prošle

19.10.2018.

09:08

Autor: Nenad Lučić

Čabar, za sad, bez izmjena proračuna (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Čabar, za sad, bez izmjena proračuna (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Za usvajanje predloženih izmjena proračuna Grada Čabra na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u četvrtak, nedostajao je samo jedan glas. Zato će lokalna vlast do iduće sjednice morati pronaći način kako osigurati potrebnu većinu za prihvaćanje tog dokumenta.

Jedan od motiva za to će svakako biti podatak da se, unatoč izostanku priliva novca od prodaje nekretnina i ulaganja u izgradnju reciklažnog dvorišta komunalnog otpada, ukupni prihodi ne bi morali smanjivati proračunskim izmjenama.

Naime, Grad Čabar je ove godine bio uspješan pri ishođenju državnih potpora za provedbu socijalnog programa "Zaželi" i financiranje zimske službe, a znatno su povećani i prihodi od šumskog doprinosa.

SDP-ov gradonačelnik Kristijan Rajšel je naglasio da se proračun održao na prihodovnoj razini od 16 milijuna kuna, jer se ostvarila masa projekata, a neki su se prihodi, poput šumskog doprinosa i financiranja zimske službe, ustalili i pokrili gradske troškove.

"Dakle, financijski je situacija puno bolja nego u nekim ranijim proračunima", istaknuo je Rajšel i dodao da: "...postaje stvarnost  ono što sam zamislio prije par godina, odnosno da više novca ostvarujemo iz vanjskih nego iz vlastitih izvora." Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.