Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Čabar u godinu dana otplatio gotovo sve gradske dugove

13.09.2019.

11:52

Autor: Nenad Lučić

Grad Čabar (Foto: Pixsell)

Grad Čabar (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Nepovoljni gospodarski i demografski trendovi i dalje koče razvoj Gorskog kotara, no niz pokazatelja govori da se država i Primorsko-goranska županija s više razumijevanja odnose prema problemima toga kraja, rečeno je na sinoćnjoj svečanosti u povodu Dana grada Čabra.

Gorani mnogo očekuju od skorašnjeg usvajanja Programa mjera za brdsko-planinska područja i smatraju da bi njihov kraj trebao imati primjereniji tretman pri utvrđivanju indeksa razvijenosti. Međutim, Čabar je jedan od primjera gdje su se neki, ponajprije državni poticaji pozitivno odrazili na rast gradskih prihoda i olakšali proračunsko poslovanje, naglasio je tijekom svečanosti gradonačelnik Kristijan Rajšel

"Mi smo u proteklih godinu dana uspjeli platiti gotovo sve dugove Grada Čabra, a to prvenstveno treba zahvaliti Vladi Republike Hrvatske. Naime, izmijenile su se porezne okolnosti i fiskalnim poravnanjem su naši prihodi od poreza udvostručeni, a istovjetan je rast prihoda od šumskog doprinosa, nakon izmjena Zakona o šumama. Time je definitivno omogućena realizacija nekih naših programa, a zahvalnost treba izreći i Primorsko-goranskoj županiji zbog uvođenja Fonda za Gorski kotar te potpori u provedbi ostalih projekata. U budućnost treba gledati vedrije, zaključio je gradonačelnik Rajšel. Poslušajte:

Gradonačenik Rajšel u povodu Dana grada Čabra, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.