Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad i općine otoka Krka prozivaju Ministarstvo: Hitno sanirati DINA-u!

28.02.2017.

12:29

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinacija Grada i općina otoka Krka uputila je još jedan dopis Ministarstvu zaštite okoliša i enegetike. Traže da do 24. ožujka donese Odluku o sanaciji industrijskog postrojenja bivše DINA Petrokemije u Omišlju te da počne postupak sanacije bivše tvrtke brisane iz sudskog registra 1. rujna 2016.

Brigu o sanaciji trebao je preuzeti Fond za zaštitu okoliša i energetike, odluku o tome donio je osobno ministar Dobrović, na provođenje odluke još 2015. godine pozvao je i DORH, ali dosad - učinjeno nije ništa.

Iz svega možemo zaključiti jedino da otok Krk nije na teritoriju Republike Hrvatske, uz toliku količinu ignoriranja, a ako ni nakon ovog dopisa ne bude rezultata, neće biti druge nego otići do Zagreba i Ministarstva, rekla je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

"Ministarstvo ne bi smjelo na čelu imati ministra koji ne poštuje zakone Republike Hrvatske, a Ministarstvo je, nažalost, imenovalo istog ministra i ne samo to, dodalo je još jedan dio – energetiku - i, gle, čuda - Općina Omišalj i u tom dijelu ima svog kandidata, a to je LNG terminal, koji se planira na mjestu postrojenja DINA Petrokemije, onog istog postrojenja koje je onečišćeno opasnim otpadom", dodala je Ahmetović.

Poslušajte izjavu i pročitajte dopis upućen Ministarstvu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.