Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Kastav posjetila makedonska veleposlanica

06.04.2016.

14:20

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Kastav danas je posjetila veleposlanica Republike Makedonije Daniele Karagjozoska, a nakon obilaska povijesne jezgre Kastva, susrela se s gradonačelnikom Ivicom Lukanovićem koji je istaknuo dobre strane Kastva te organizirao susuret s lokalnim tvrtkama.

"Ovo je moj prvi posjet ovom prekrasnom gradu. Razgovarali smo s gradonačelnikom i njegovim zamjenicima o tome što možemo učiniti na području gospodarstva, turizma, primjerice za neke mogućnosti oko održavanja sajmova, da se pokažu makedonske kompanije i obratno", rekla je Karagjozoska.

Gradonačelnik Ivica Lukanović rekao je da su veleposlanici prezentirali Grad Kastav, pohvalili se nezaposlenošću koja iznosi samo 6 posto. "Pohvalili smo se i nekim našim mjerama kao što je činjenica da nemamo prirez. Pripremili smo jedan sastanak veleposlanice i predstavnika naših tvrtki koji su pokazali interes, pa će se i to dogoditi u popodnevnim satima ovdje u Kastvu", dodaje Lukanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.