Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Kastav produžio trajanje mjera pomoći poduzetnicima

30.03.2021.

12:02

Autor: Vedrana Lisica / HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac potpisao je odluku o produženju trajanja mjera pomoći do 31. svibnja 2021. godine s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, očuvanja poslovanja kao i pomoći i rasterećenja građana.

Mjere se odnose na umanjenje ugovorene zakupnine odnosno naknade za pravo građenja poslovnih prostora u vlasništvu Grada Kastva koji u istima obavljaju djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, trgovinu na malo i veliko, osim trgovine prehrambenim proizvodima, te ostale uslužne djelatnosti - frizerski saloni i usluge tiskanja, uz uvjet da poslovni prostor koriste duže od šest mjeseci.

Korisnici javnih površina koji imaju postavljene ugostiteljske terase na istima - oslobađaju se od obveze plaćanja naknade. Roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav, u slučajevima izricanja mjere samoizolacije čitavoj odgojno-obrazovnoj skupini, oslobađaju se od obveze sudjelovanja u ekonomskoj cijeni vrtića za vrijeme trajanja mjere samoizolacije. Ova mjera odnosi se i na korisnike ostalih vrtića koji ostvaruju sufinanciranje Grada Kastva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.