Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Opatija i FMTU zajedno za bolju opatijsku turističku budućnost

19.02.2016.

16:09

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i Grad Opatija potpisali su danas sporazum o poslovnoj suradnji kao podlogu za razvoj područja od zajedničkog interesa, poput unapređenja turizma.

Prva aktivnost koja će proizaći iz potpisanog sporazuma o poslovnoj suradnji je izrada Destinacijskog akcijskog plana Opatije, kao ključnog operativnog plana turističkog razvoja Opatije s ciljem jačanja konkurentnosti destinacije. Opatija i FMTU će zajedno pokrenuti i uređenje plaže ispod zgrade Fakulteta. Namjera je da se na tom prostoru, zasad posve zapuštenom, uredi učionica za potrebe nastave i aktivnosti fakulteta te pozornice na otvorenom, kao nove lokacije za kulturno-zabavne sadržaje fakulteta, Sveučilišta i lokalne zajednice.

Sporazum su potpisali dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, a nazočio je i rektor riječkoga Sveučilišta Pero LučinDekanica je rekla kako je dosadašnja suradnja opatijskog Fakulteta i Grada Opatije rezultirala kvalitetnim projektima, među kojima se ističe izrada Strategije razvoja Grada Opatije. "Na turističkom tržištu promjene se događaju sve brže i turisti očekuju brze odgovore, zato je važno da lokalna zajednica stvara preduvjete kako bi se promjene mogle pratiti", rekao je gradonačelnik Dujmić. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.