Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad pomaže siromašnima plaćati struju i grijanje

06.02.2017.

16:40

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz proračuna Grada Rijeke i ove se godine izdvaja novac za brojne aktivnosti gradskoga Crvenog križa. Također, grad financira i niz programa zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te siromašnim građanima pomaže plaćati struju i grijanje.

Grad Rijeka ove će godine, kao i prethodnih, financirati brojne programe Gradskoga društva Crvenog križa Rijeka. To su pučku kuhinja, smještaj u Domu Crvenog križa, kamp za mlade iz siromašnih obitelji, Službu traženja, tečajeve prve pomoći, pripreme za slučajeve katastrofa, programe zdravstvenoga prosvjećivanja i drugo. Za to će se iz gradskoga proračuna izdvojiti dva milijuna i 554 tisuće kuna.

Još će dva i pol milijuna kuna Grad izdvojiti za financiranje programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi - iznad državnog standarda: od rada savjetovališta za prehranu dojenčadi, tečaja za trudnice i potporu dojenja do mobilnih palijativnih timova, hospicija i drugoga.

Siromašnima će Grad Rijeka sufinancirati troškove električne energije, za što će iz proračuna izdvojiti 350 tisuća kuna. Još 150 tisuća kuna ide za financiranje troškova centralnoga grijanja. Najsiromašniji će centralno grijanje imati besplatno jer će dio financijskoga tereta preuzeti i Energo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.