Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Rijeka: 1,4 milijuna kuna za subvencije režija najugroženijima

03.03.2016.

16:25

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpisani su ugovori: Grad Rijeka subvencionirat će troškove grijanja, struje i vode socijalno ugroženim građanima koji zadovoljavaju uvjete iz gradske Odluke o socijalnoj skrbi. Planirano je nešto više od 1,4 milijuna kuna.

Grad Rijeka će za subvencije troškova grijanja, struje i vode socijalno ugroženim građanima izdvojiti nešto više od 1,4 milijuna kuna. Ugovore o subvencioniranju riječki gradonačelnik Vojko Obersnel potpisao je s direktorima HEP Elektroprimorja, KD Vodovod i kanalizacija te TD Energo.

Energo o svojem trošku subvencionira potrošnju do pet kubika plina po domaćinstvu, VIK do pet kubika vode, a s HEP-om potpisujemo ugovor po kojem ćemo mi plaćati potrošnju struje umjesto građana koji za to ispunjavaju uvjete, rekao je Obersnel te dodao da će prava na subvenciju imati i građani koji koriste električnu energiju drugih distributera.

U subvencioniranje troškova uključena su i druga komunalna društva Grada Rijeke: Čistoća subvencionira odvoz kućnog otpada i Kozala pokriva pogrebne troškove socijalno ugroženih obitelji. 

Prošle godine je pravo na subvenciju režijskih troškova iskoristilo oko 2.300 osoba, kaže Karla Mušković iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i dodaje, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.