Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Rijeka još jednom ponavlja natječaj za obnovu broda "Galeb"

04.03.2019.

15:25

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Do kraja mjeseca Grad Rijeka će, zbog prethodnih neuspjelih, ponovo morati raspisati natječaj za rekonstrukciju školskoga broda "Galeb" iz programa Europske prijestolnice kulture 2020, dok se revitalizacija objekata nekadašnjeg industrijskog kompleksa Benčić odvija prema planu.

Ovaj tjedan počinju radovi na gradilištu Dječje kuće, najavio je na konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na redovitom susretu s novinarima.

Radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice, od Žabice do Mlake, počinju u travnju i trajat će  godinu dana, najavio je Obersnel te dodao da se radovi u Adamićevoj ulici odgađaju do početka 2021., tako da famozne  2020. ne bude baš cijelo središte Rijeke raskopano. Riječ je o zajednčkom projektu Grada Rijeke, Vodovoda i kanalizacije te Hrvatskih cesta.

Gradu Rijeci su odborena europska sredstva za izgradnju još jednoga reciklažnog dvorišta, pa će uz postojeća u Mihačevoj dragi i Pehlinu te dva mobilna još jedno izgraditi u Ulici Jože Vlahovića, u nekadašnjoj hali Torpeda.

Gradonačelnik je dodao da uskoro očekuju raspisivanje europskog naječaja za gradnju sortirnica jer Grad ima spreman projekt i građevinsku dozvolu za gradnju sortirnice u Mihačevoj dragi. Također je najavio da će u idućih 18 mjeseci Autotrolej nabaviti 54 nova autobusa.

Poslušajte što je Obersnel izjavio o autobusima, rekonstrukciji Krešimirove ulice te izgradnji reciklažnog dvorišta:

Obersnel o autobusima, pripremila Lea Domijan Fišter

Obersnel o radovima u Benčiću, pripremila Lea Domijan Fišter

Obersnel o Krešimirovoj, pripremila Lea Domijan Fišter

Vojko Obersnel na današnjoj pressici (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Vojko Obersnel na današnjoj pressici (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.