Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Rijeka prodaje stanove u svom vlasništvu; otvorene e-konzultacije

14.03.2017.

14:07

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulaganje u turizam, prodaja gradskih stanova i e-konzultacije neke su od tema današnjeg kolegija riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela. Gradonačelnik je na kolegiju objavio da je završen postupak izbora novih pročelnika odjela gradske uprave i članova njegovog kolegija.

Novi pročelnici su Željko Jurić, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost, Jasna Liker, pročelnica Odjela gradske uprave za financije, Karla Mušković, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb te olimpijka Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Do 23. ožujka otvorene su e-konzultacije na gradskim mrežnim stranicama gdje možete komentirati novu odluku o prodaji gradskih stanova. Tri su kategorije stanova, kaže Vladimir Benac. "Stanovi u kojima žive zaštićeni najmoprimci koji devedesetih godina nisu u zakonskom roku otkupili stanove na kojima su imali stanarsko pravo, zatim stanovi kojima žive građani koji su dobili gradske stanove u najam te prazni gradski stanovi koje je potrebno adaptirati, ali grad nema interesa za to", objašnjava Benac.

Iz Turističke zajednice grada Rijeke već su javljali o rekordnoj turističkoj 2016. godini sa 115 tisuća dolazaka, 260 tisuća noćenja i devetom mjestu u Primorsko-goranskoj županiji po broju dolazaka turista te udvostručenom turističkom prometu u iznosu od 680 milijuna kuna. Na kolegiju gradonačelnika direktor TZ Rijeka Petar Škarpa je izvijestio da tijekom prva dva mjeseca ove godine u Rijeci zabilježeno sedam posto više noćenja nego lani u istom razdoblju. Prošle godine je u Rijeku pristalo 15 kruzera u vlasništvu osam kompanija, koji su prevezli 14 tisuća turista. Ove će godine u riječku luku stići 16 kruzera u vlasništvu devet kompanija, rekao je na kolegiju pročelnik Odjela za gospodarstvo Andrija Vitezić.

Dio prihoda od boravišne pristojbe u iznosu od 240 tisuća kuna, što po zakonu pripada Gradu, uložit će se u informativnu službu na Korzu i Trsatskoj gradini te za Kalendar događanja.

Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.