Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad sufinancira ambulantu u Svilnom, dva milijuna kuna poduzetnicima

12.05.2015.

15:35

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Svilnog i dalje će imati liječnika na svojem području, zahvaljujući gradskom sufinanciranju. Grad će izdvajati novac i za rad ambulante u Cambierijevoj ulici, a poduzetnici su dobili dva milijuna kuna nepovratnih poticaja.

Da Grad Rijeka nije preuzeo sufinanciranje, ordinacija opće i obiteljske medicine na Svilnom bi zbog premalog broja pacijenata bila zatvorena još prije pet godina. S obzirom na to da je riječ o starijem stanovništvu i od centra dosta udaljenoj lokaciji, gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će Grad i dalje činiti isto.

Također će, jer Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje neće, sufinancirati i popdnevno dežurstvo subotom u ambulanti u Cambierijevoj ulici u Rijeci. Iz gradskoga proračune ove se godine za to izdvaja 250 tisuća kuna.

S dva milijuna kuna Grad Rijeka u 2015. godini podupire poduzetnike. Čak 164 riječka poduzetnika i dva klastera dobili su nepovratna sredstva za finanicranje obrazovanja ili nabavku strojeva i aplikacija. Dodijeljenim su sredstvima poduzetnici ostvarili više od 5,6 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.