Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Vrbovsko nabavio 1500 zaštitnih maski koje dijele ispred dućana

23.03.2020.

12:20

Autor: Nenad Lučić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Poput ostalih jedinica lokalne samouprave u Gorskom kotaru i Stožer Civilne zaštite Grada Vrbovskog ovih je dana donio niz mjera kojim nastoji suzbiti širenje koronavirusa. Žiteljima je posljednjih dana teže nabaviti zaštitna sredstva, no problem nastoji ublažiti gradska uprava.

"Grad se potrudio osigurati određen broj maski za lice, iako smo svjesni kako nabavljene količine možda još nisu dovoljne. Zasad imamo osigurano oko 1500 komada koje danas aktivisti na cijelom gradskom području dijele ispred svih trgovina", kaže gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Grad je uputio pozvao stanovnike da iz kućanstava samo po jedna osoba odlazi u kupnju, a od trgovaca očekuje da imaju dostupna dezinfekcijska sredstva i rukavice, dok se kupcima bez zaštitne maske neće dozvoliti ulazak u dućan.

"Dopremit ćemo još maski, a ljudi su određenu količinu nabavili i sami. Znači, na približno pet tisuća stanovnika Grada Vrbovskog, maski bi trebalo biti dovoljno, uz uvjet da s tim zaštitnim sredstvom ulaze samo u trgovine i pekare, koje trenutačno jedino rade na gradskom području", rekao je gradonačelnik. Poslušajte:

Mufić: Ne dozvoljavamo ulaz u dućane bez maski, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.