Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Vrbovsko: olakšice gospodarstvenicima

28.03.2020.

12:02

Autor: Nenad Lučić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Grad Vrbovsko prva je lokalna samouprava u Gorskom kotaru koja je nizom usvojenih mjera odlučila pomoći gospodarskim subjektima sa svoga područja da lakše prebrode krizu prouzročenu pandemijom korona virusa.

Odluke je, u petak predvečer, na izvanrednoj sjednici usvojilo Gradsko vijeće, koje je, uz poduzete mjere zaštite, zbog sigurnosti sudionika održano u većoj dvorani doma kulture.

Zbog novonastale situacije u sustavu gradske uprave i njezinim ustanovama plaće će biti smanjene 15 posto, od čega su izuzete interventne i socijalne službe.

Osim oslobađanja ili odgode plaćanja zakupa poslovnih prostora koje su u vlasništvu Grada Vrbovskog, gradonačelnik Dražen Mufić rekao je da su od obveze plaćanja komunalne naknade odlučili osloboditi sve one koji su, temeljem ranije propisanih mjera, morali obustaviti svoju poslovnu aktivnost. Na njih se odnose i netom donijete odluke o obustavi naplate usluga gradskih komunalnih poduzeća.

Svima onima koji i dalje mogu raditi, ali im je poslovanje otežano, Grad Vrbovsko je ponudio mogućnost odgode naplate što se odnosi i na komunalnu naknadu te minimalnu cijenu usluge odvoza otpada. Poslušajte izjavu gradonačelnika Mufića:

Mufić: oslobađanja i odgode plaćanja gradu, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.