Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grad Vrbovsko prati situaciju u tvrtki Cedar i pomaže radnicima

02.10.2020.

14:26

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pilana tvrtke Cedar iz Kastva, koja posluje u Vrbovskom, najveći je drvoprerađivački pogon na području Gorskog kotara, no ovotjedna odluka radnika da svoja potraživanja pokušaju izboriti štrajkom ukazuju na to da se vlasnik suočava s ozbiljnim poslovnim problemima.

Za detaljnije informacije o razmjerima tih teškoća poslodavac je nedostupan. Pristup do radnika, koji se nalaze u tvornici, nije moguć, a zbog gospodarske i socijalne važnosti tvrtke za Grad Vrbovsko situaciju konstantno prati i lokalna samouprava.

Naime, gradska vlast učestalo komunicira s vlasnicima i angažirana je pri pokušaju nalaženja rješenja, a zaposlenima nastoji ublažiti njihove egzistencijalne probleme, kaže gradonačelnik Dražen Mufić

"Radnici već četiri mjeseca nisu primili plaću, no ja se ipak nadam da će se ova situacija nekako riješiti i takva obećanja vlasnika postoje. Sve ovo je i velik problem za Grad Vrbovsko, jer smo u takvoj situaciji uskraćeni za naplatu vode, odvoza otpada i komunalne naknade", tumači Mufić.

"Isto tako, Grad radnicima nastoji osigurati razne oblike pomoći. Svjestan sam da one nisu dostatne, ali mislim da naši bonovi za pomoć u prehrani i namirenje troškova stanovanja ljudima ipak nešto znače", zaključio je gradonačelnik. Poslušajte izjavu:

Problem pilane je i problem Grada, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.