Hrvatski radio

Radio Rijeka

Građani nezadovoljni manjim brojem polazaka autobusa, vozača nema na burzi

14.01.2019.

11:26

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Brojni građani Rijeke nezadovoljni su nakon što su iz Autotroleja zbog nedostatka vozača morali smanjiti broj polazaka na većini gradskih linija. Javno je reagirao i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Marčeljeve Drage, čiji su stanovnici ostali bez izravne autobusne veze sa središtem grada.

"Nezadovoljstvo građana još se nije stišalo promjenom relacije Kantrida -Trsat i rjeđim prometom autobusa, a evo već su pod drugim šokom zbog kraćenja linije 1A, čime su stanovnici Marčeljeve Drage ostali bez direktne veze s centrom i na taj način iz grada prebačeni u prigrad. Umjesto očekivane povezanosti Doma za starije i nemoćne sa zadnjim stajalištem linije 1, dobili smo skraćenu trasu linije 1A koja će voziti samo do samačkog hotela 3. maja", napisao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Milan Popadić u priopćenju za medije i poručio kako će Vijeće zatražiti od Autotroleja da se promet na Kantridi vrati u stanje primjereno potrebama građana. (TPČ)

Direktor Autoroleja Alberto Kontuš tvrdi da na Zavodu za zapošljavanje u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji uopće nema nezaposlenih vozača, a da ih na području cijele Hrvatske, uglavnom u Dalmaciji i Slavoniji ima tek 70. 

U natječaju za zapošljavanje stoga nude i smještaj, kao i osnovnu neto plaću od 6 do 6,5 tisuća kuna za redovno radno vrijeme sa svim dodacima.

Napominje da je riječ o poslu u tri smjene, kao i rad blagdanom i vikendom, što smanjuje  njegovu atraktivnost.

Na pitanje hoće li smanjiti cijenu usluge s obzirom na smanjenu kvalitetu, direktor Kontuš je rekao da za sada nisu razrađivali tu mogućnost, ali pokušavaju raditi što bolje u sadašnjim uvjetima. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.