Hrvatski radio

Radio Rijeka

Građani Viškova ponovno prijavljuju zadužene za Marišćinu

29.07.2020.

12:29

Autor: Olivera Vinković

Dinko Beaković (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Dinko Beaković (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

S pedesetak potpisa građani Viškova podnijeli su Kaznenu prijavu protiv Eko plusa, direktora Šarca te osnivača županijskog centra za zbrinjavanje otpada na Marišćini, rekao je danas novinarima HDZ-ov Dinko Beaković.

Osvrnuo se i na izvješće o isptivanju kemijskih čimbenika u okolišu Marišćine, iz veljače ove godine gdje je rukom napisano "klasifikacija povjerljivo". To je očita namjera da se stanje na tom području Viškova prikrije, tvrdi danas HDZ-ov Dinko Beaković. Miodrag Šarac, kaže Beaković, iznosi neistine:

da Dinko Beaković objavama odnosno presicama, uznemirava stanovništvo. Ja sam dao već medijima ovaj dokumenat, znači to je elaborat nastavnog zavoda, vi ste dobili naslovnu stranicu na kojoj piše da je dokument "klasifikacija povjerljivo", prema tome postojala je izričita namjera da se ovaj dokument prikrije.

Građani općine Viškovo, ima 50 potpisa, podnesena je kaznena prijava znači protiv direktora, protiv nadzornog odbora, protiv Odbora za zaštitu na radu protiv osnivača, znači Županija, Grad Rijeka, Općina Viškovo i Čistoća.
Znam da je ministar Beroš dao nalog glavnom inspektoru gospodinu Mikuliću da su oni pokrenuli inspekcije, pretpostavljam da će to biti inspekcije zaštite na radu, inspekcija za zaštitu okoliša, ističe Beaković.

Dinko Beaković o Marišćini, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.