Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:14 / 28.10.2016.

Autor: Lea Domijan Fišter

Gradi se cesta do buduće radne zone Miklavlja u Općini Matulji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeli su radovi na rekonstrukciji ceste koja spaja naselje Veli Brgud s državnom cestom D8, što će omogućiti južni ulaz u radnu zonu Miklavlja. Cijeli je projekt vrijedan gotovo osam milijuna kuna, a izvodit će se po fazama.

U projekt se krenulo prošle godine, izrađena je projektna dokumentacija i dobivena lokacijska dozvola. Ove godine riješeni su imovinskopravni odnosi, dobivena je građevinska dozvola i počela je gradnja ceste, kaže načelnik Općine Matulji Mario Ćiković. 13 tisuća kvadrata bilo je u vlasništvu države, tri tisuće privatno zemljište, a ostalo u vlasništvu Općine, govori Ćiković.

S obzirom na to da je riječ o prevelikom iznosu za Matulje, uskočili su Primorsko-goranska županija i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a Hrvatske ceste će o svojem trošku izgraditi takozvano "T križanje" koje vrijedi dva milijuna i 800 tisuća kuna. I to bi trebalo početi ove godine, kaže Ćiković. S te će se ceste konačno ući u radnu zonu od županijskoga i državnog interesa. "To je ta čuvena Miklavlja o kojoj puno pričamo, a konačno će se i vidjeti", rekao je Mario Ćiković.

Iduće godine planira se urediti 150 tisuća četvornih metara platoa i graditi infrastrukturu da bi 2018. u Miklavlji niknule prve hale. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je u današnjem obilasku gradilišta da je to najveća hrvatska poslovno-industrijska zona. Poslušajte prilog: