Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradi se novi trg s parkiralištem i mini tržnicom u Marinićima

23.04.2020.

09:53

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Općina Viškovo

Foto: Općina Viškovo

Foto: - / -

Neposredno uz kružni tok u Marinićima grade se manji pješački trg i parkiralište, a uz to će biti riješeno pitanje oborinske odvodnje na bočnim prilazima novoj javnoj površini, postavljene nove elektroinstalacije i obnovljena javna rasvjeta. Bit će pripremljena i sva oprema za buduću mini tržnicu.

Kapitalni projekt Općine Viškovo vrijedan je dva milijuna kuna s PDV-om, a izvodi se na površini od 1.300 četvornih metara. Rok izvođenja radova je 150 dana.

Pješački trg bit će urbano opremljen i hortikulturno uređen, a površina će se popločiti. Sve skupa bit će prilagođeno za osobe smanjene pokretljivosti. 

"Drago mi je da smanjena gospodarska aktivnost s obzirom na epidemiju koronavirusa ne utječe na izvođenje radova na brojnim velikim infrastrukturnim projektima na području Viškova", rekla je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović tijekom obilaska gradilišta u Marinićima. A u tijeku je nekoliko projekata ukupne vrijednosti gotovo 35 milijuna kuna.

"Posebna vrijednost ove investicije u Marinićima je u tome što ćemo u sklopu ovih radova izvesti kompletnu pripremu za buduću mini tržnicu koja će dodatno oplemeniti novu javnu površinu. Time će mještani najvećeg viškovskog naselja dobiti sadržaj kakav dosad nisu imali, a vjerujem da će na tržnici svoj interes naći i neki od lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za plasman svojih proizvoda", istaknula je načelnica Udović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.