Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradilište staračkog doma u Delnicama: uskoro pristupna cesta i uređenje dvorišta

29.07.2022.

15:23

Autor: Nenad Lučić

Starački dom Delnice

Starački dom Delnice

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Točno je deset godina prošlo od početka izgradnje doma za starije osobe u Delnicama koju su najčešće usporavale razne birokratske zapreke. Sve ukazuje da je tim problemima došao kraj: radovi na objektu proljetos su intenzivirani, a ovoga tjedna je Grad Delnice potpisao i ugovor o uređenju pristupne ceste te dvorišta oko doma.

Kako je još ranije oporučnom donacijom pokojne goranske iseljenice Janet Majnarich osiguran i iznos za opremanje toga objekta, te kako povoljne vijesti stižu i iz resornog ministarstva, pomalo se nazire vrijeme kada će dom za starije osobe u Delnicama biti dostupan korisnicima. 


Delnička gradonačelnica Katarina Mihelčić procjenjuje da bi do kraja godine mogli imati dom građevinski dovršen i spreman za tehnički pregled, a onda dogodine možemo očekivati njegovo svečano otvaranje. 


U domu bi trebalo biti oko 120 smještajnih jedinica, što je impresivna brojka, podsjeća gradonačelnica u izjavi što je možete preslušati u nastavku:

Mihelčić: otvaranje doma iduće godine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.