Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradnja D-403: preregulacija prometa na čvoru Škurinje

29.11.2020.

13:37

Autor: Olivera Vinković

Čvor Škurinje (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Čvor Škurinje (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Tijekom ovoga vikenda počelo se voziti po novoj, radnoj, regulaciji prometa na čvoru Škurinje, a zbog početka radova na dijelu trase buduće ceste D-403 od čvora Škurinje do sjevernog portala tunela Podmurvice.

Danijel Frka iz Rijekaprometa podsjetio je da će nova prometnica povezati Škurinje sa zapadnim lučkim bazenom, odnosno novim kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali.

Zbog radova je promet na čvoru Škurinje djelomice organiziran samo na jednom prometnom traku, tako da je promet djelomice sužen.

Za sada očekuju pojačane gužve, pogotovo radnim danom, kada puno ljudi dolazi i odlazi s posla, pa mole sve sudionike u prometu da strogo poštuju prometnu signalizaciju na cijelom čvoru te da u zoni odvijanja radova smanje brzinu i prate prometnu signalizaciju, naglasio je Frka.

Animaciju kako će izgledati cesta D-403 možete pogledati OVDJE, a u nastavku pogledajte plan preregulacije prometa i poslušajte izjavu:

Frka: Promet djelomice na jednom prometnom traku, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.