Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradnjom interne ceste u Proizvodnoj zoni Soboli do novih radnih mjesta

11.02.2022.

09:39

Autor: Radio Rijeka

projekt vrijedan 17 milijuna kuna

projekt vrijedan 17 milijuna kuna

Foto: - / Općina Čavle

Interna cesta omogućit će razvoj zone, dolazak novih poduzetnika, ali i nova radna mjesta.

Na području Općine Čavle počeli su građevinski radovi na terenu za izgradnju interne ceste u proizvodnoj zoni Soboli. Radi se o do sada najvećem projektu ulaganja u gospodarstvo i poduzetništvo na području općine Čavle.


Naime, projekt službenog naziva “Izgradnja interne ceste u zoni proizvodne namjene I2 Soboli” ima za cilj izgradnju ceste i prateće infrastrukture u postojećoj proizvodno-poslovnoj zoni Soboli. 


Cilj je izgradnja prometne infrastrukture i stvaranje potrebnih uvjeta za daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva na području Općine. Osnovna karakteristika ove zone je izvrsna povezanost prometnom infrastrukturom obzirom da se nalazi uz samu autocestu Rijeka-Zagreb, što je čini izvrsnom lokacijom za razvoj poslovne djelatnosti.


Gradilište su obišli načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić sa suradnicima, predstavnici izvođača radova GP Krk d.d., predstavnici stručnog nadzora iz tvrtke KLing d.o.o. te članovi projektnog tima GPZ d.d.

Započeli su radovi na terenu. Iznimno me veseli svaki napredak naše zajednice. Ovaj projekt ima za cilj povećanje gospodarske aktivnosti, poticanje razvoja poduzetništva i investicija, rast i razvoj malih privatnih tvrtki te privlačenje novih tvrtki iz Hrvatske i inozemstva.

Ivana Cvitan Polić

Ukupna vrijednost projekta je 16.923.837,77 kn, od čega je osigurano sufinanciranje iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija u iznosu od 10.219.949,19 kn te je Ugovorom o sufinanciranju provedbe EU projekta sklopljenog s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije osiguran dodatni iznos od 3.007.652,20 kn.


Projekt će biti dovršen 31.12. 2022- godine, a vrijeme ukupne provedbe uključuje vrijeme od izrade projektne dokumentacije do završetka izgradnje kompletne infrastrukture. Projekt je dio Urbane aglomeracije Rijeka, a cilj je povećanje konkurentnosti MSP-ova, stvaranja novih radnih mjesta, povećanje stope stranih i domaćih investicija, podizanje profitabilnosti poslovanja i porast životnog standarda u okruženju.


Trenutno na području Zone posluje pet poslovnih subjekata, a ovom značajnom investicijom povećat će se ukupan broj poduzetnika i stvoriti povoljno okruženje za daljnji razvoj poduzetništva. Radove na terenu izvodi renomirana građevinska tvrtka GK Krk, koja se već okušala na sličnim projektima.

Tvrtka GP KRK ima veliko iskustvo u izvođenju radova na projektima sličnim ovom u radnoj zoni Soboli. Tradicija tvrtke te više od 850 naših zaposlenika te proizvodni pogoni na ovom području garancija su da će se ovaj projekt realizirati kvalitetno i u skladu sa zadanim rokovima. Drago mi je da se općina Čavle razvija i otvora nove mogućnosti poduzetnicima iz našeg kraja a GP KRK sudjeluje u realizaciji ovog projekta.

Sanjin Purić, predsjednik uprave GP Krk

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.