Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli predložen za ministra turizma

18.10.2016.

22:26

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među kandidatima za ministre koje će mandatar Andrej Plenković u srijedu predložiti za članove nove Vlade nalazi se i gradonačelnik Malog Lošinja Gari Capelli. Capelli je predložen za novog ministra turizma.

Nova Vlada                                               Ministarstvo vanjskih poslova: Davor Ivo Stier, Ministarstvo obrane: Damir Krstičević, Ministarstvo financija: Zdravko Marić, Ministarstvo gospodarstva: Martina Dalić, Ministarstvo regionalnog razvoja: Gabrijela Žalac, Ministarstvo zdravstva: Milan Kujundžić, Ministarstvo graditeljstva: Lovro Kuščević, Ministarstvo rada: Tomislav Ćorić, Ministarstvo za demografiju: Nada Murganić, Ministarstvo kulture: Nina Obuljen Koržinek, Ministarstvo turizma: Gari Capelli, Ministarstvo poljoprivrede: Tomislav Tolušić, Ministarstvo znanosti: Pavao Barišić, Ministarstvo branitelja: Tomo Medved, Ministarstvo prometa: Oleg Butković, Ministarstvo uprave: Ivan Kovačić, Ministarstvo zaštite okoliša: Slaven Dobrović, Ministarstvo unutarnjih poslova: Vlaho Orepić, Ministarstvo pravosuđa: Ante Šprlje.

Ako ga za ministra potvrdi Hrvatski sabor, Gari Capelli će biti jedanaesti ministar turizma u samostalnoj Hrvatskoj i prvi s Kvarnera. Capelli je rođen u svibnju 1961. na Malom Lošinju. Završio je riječki Pomorski fakultet, smjer inženjer pomorskog prometa, a od 2005. do danas je na poziciji gradonačelnika Malog Lošinja koji se uz njegovo vodstvo prometnuo kao otok vitalnosti na međunarodnoj turističkoj karti, postavši i vodeća otočna destinacija u Hrvatskoj. Član je HDZ od početka 1990-ih, te je bio i zastupnik 6. saziva Hrvatskog sabora (od siječnja 2008. do prosinca 2011.) kada je bio i potpredsjednik Odbora za turizam. Trenutno je predsjednik Odbora za turizam HDZ-a.

Za ministra mora, prometa i infrastrukture, ponovno je predložen i Oleg Butković, nakon što je tu funkciju obavljao i u Vladi Tihomira Oreškovića.

Mandatar nove hrvatske vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak navečer na konferenciji za novinare da su predloženi kandidatkinje i kandidati za ministre kvalitetan i stručan tim, da će vlada imati četiri potpredsjednika - to su Martina Dalić, Davor Ivo StierDamir Krstičević i Ivan Kovačić, nije objavio imena svih kandidatkinja i kandidata za 19 ministarskih mjesta, no potvrdio je da će ministrica kulture biti Nina Obuljen Koržinek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.