Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnik Novalje: "Klubovi rade, ali partijanja na Zrću neće biti!"

01.07.2020.

15:40

Autor: Albert Petrović

Ove godine neće biti partijanja na Zrću, rezolutan je gradonačelnik Novalje (Foto: Pixsell)

Ove godine neće biti partijanja na Zrću, rezolutan je gradonačelnik Novalje (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Partijanja ove sezone na Zrću neće biti, kratak je i jasan u našem programu bio gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Razlog je jednostavan: način zabave tih mladih ljudi, najčešće pod utjecajem opijata, ne može garantirati poštivanje uputa epidemiologa.

"Te su zabave često razuzdane, a mi ne želimo zbog nekoliko stotina partijanera ugroziti dosadašnje rezultate koji su bolji od očekivanih - u zadnjih deset dana stalno smo na 40 do 60 posto u odnosu na prošlu godinu", navodi Ante Dabo.

"Kad kažem partijanje, mislim, naravno, na festivale koji privuku mlade iz cijele Europe i svijeta. Svi su odavno otkazani, i svi to znaju. Festival koji bi se trebao održati drugog vikenda u srpnju, i za koji su organizatori navodno već prodali oko tisuću ulaznica, spada pod Općinu Kolan. Riječ je o plaži Katarelac, ali mislim da će tu intervenirati Nacionalni stožer", rekao je gradonačelnik Novalje.

"Jutros sam imao sastanak s predstavnicima klubova na području Novalje i oni shvaćaju složenost situacije. Klubovi su otvoreni i rade kao noćni klubovi, uz poštivanje mjera socijalne distance i uputa epidemiologa, no festivala na Zrću, ponavljam, neće biti", ističe Dabo. Poslušajte razgovor:

Ante Dabo: Festivala i partijanja na Zrću ove godine neće biti!, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.