Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnik Novog Vinodolskog: gradski račun blokiran zbog starog spora

19.06.2020.

11:35

Autor: Alen Čemeljić

Zvonik u Novom Vinodolskom (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Zvonik u Novom Vinodolskom (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Potaknut jučerašnjim medijskim istupima članova SDP-a, gradonačelnik Novog Vinodolskog pojasnio je u priopćenju spor koji je doveo do privremene blokade žiro-računa Grada. Riječ je o parničnom postupku pokrenutom od strane fizičkih osoba još 1987. godine.

U tom su postupku tužene tadašnja Općina Crikvenica i tadašnja država SFRJ. Tijekom višegodišnjega sudskog spora, Grad Novi Vinodolski u više je navrata pokušao postići nagodbu s tužiteljem, ali su financijski zahtjevi druge strane višestruko premašivali vrijednost izvedenih radova i pripadajućih kamata.

Po pravomoćnosti presude, tužitelji su pokrenuli ovršni postupak, FINA je obračunala kamate i na ovaj su način građevinski radovi od 10 tisuća njemačkih maraka narasli do tri milijuna eura.

"Grad Novi Vinodolski u čitavom se procesu ponaša konstruktivno i, prema načelima dobrog gospodara, čuva proračun i interese građana", ističe u priopćenju gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić. Priopćenje za javnost pročitajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.