Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnik Obersnel primio vođe karnevalskih skupina i uzvanike

03.03.2019.

14:30

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Danas se, ispred Salona Grada Rijeke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel susreo s vođama karnevalskih grupa koje gostuju na Riječkome karnevalu. Dočekali su ih i meštar Toni te kraljica Nikol Marelja Bošnjak, a pridružio im se i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Riječ je o predstavnicima stranih karnevalskih skupina i predstavnicima maškaranih grupa iz raznih dijelova Hrvatske koji će, nakon ovoga susreta, uz grupe iz Primorsko-goranske županije, sudjelovati u Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Međunarodna karnevalska povorka ove se godine održava po 36. put. U povorci ove godine sudjeluje 106 maškaranih grupa s više od 10.500 maškara. Uz grupe iz Rijeke i Primorsko-goranske županije te cijele Hrvatske, u povorci  sudjeluju i 14 grupa iz inozemstva - iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen, Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica). 

U Salonu Grada Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel i meštar Toni te kraljica Karnevala Nikol Marelja Bošnjak primili su uzvanike – predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, veleposlanike i druge predstavnike diplomatskoga zbora te predstavnike gradova – prijatelja i upoznati ih s tradicijom i osobitostima Riječkoga karnevala. 

Prijemu su nazočili i zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.