Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnik Sabo: nisam učinio ništa protuzakonito

03.08.2013.

19:15

Autor: Hina / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP) izjavio je danas u Rijeci da ni na koji način nije počinio ništa što bi bilo protuzakonito i da je angažirao svoje odvjetnike da poduzmu pravne radnje komentirajući tako navode vijećnice HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću Marije Budimir da joj je ponudio sve što poželi u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a.

Ni na koji način nisam počinio ništa što bi bilo protuzakonito, angažirao sam svoje odvjetnike da poduzmu pravne radnje i uvjeren sam da je ovo predizborna aktivnost unutar Vukovara, rekao je Sabo koji je ustvrdio da je snimka montirana.

Sabo se danas, kako je rekao, našao u Rijeci putujući na Sinjsku alku, pa je zbog velikog zanimanja medija, u Rijeci stao pred novinare.

HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je jučer kako joj je Sabo ponudio sve što poželi u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a, od mjesta u nadzornom odboru Borova do novca i podrške njega kao gradonačelnika projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića, čija je ravnateljica.

Mariji Budimir ovo je prvi mandat u Gradskom vijeću Vukovara koje se u posljednja dva pokušaja nije konstituiralo te je preostao još jedan, a u slučaju da se i tada vijeće ne konstituira, slijedi raspisivanje novih izbora.

Dosadašnji pokušaji konstituiranja propali su nakon što su u oba pokušaja vijećnici SDP-a i SDSS-a, kojih je u Gradskom vijeću ukupno 12, odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, kojih je također 12.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.