Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnik Vrbovskog o reviziji: Nećete ponižavati naš uspjeh

31.07.2015.

14:20

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javna objava izvješća o reviziji poslovanja komunalnih poduzeća Grada Vrbovskog prije jučerašnje sjednice Gradskoga vijeća potaknula je mnoštvo kritika o radu lokalne vlasti.

Vladajućima se pritom najviše prigovaralo zbog tvrdnje da je Grad pilanu bivše Drvne industrije Vrbovsko kupio po većoj cijeni od iznosa koji je potom zaradio njezinom prodajom uspješnom poduzetniku i ulagaču. Suprotno navodima revizije i javnim prozivanjima uoči sjednice, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić tvrdi da je kupoprodaja pilane Gradu donijela dobitak, te uz podsjećanje na velika razvojna ulaganja novog vlasnika u taj objekt poprilično emotivno poručio kritičarima: "Grad Vrbovsko je platio pilanu 2.358.000,00, a za nju dobio 2.388.000,00 kuna. Dakle 30 tisuća kuna više. Ne postoji grad u Hrvatskoj koji je kupio dvije svoje najveće tvrtke, a u jednu doveo ulagača od 400 milijuna kuna. Mislite li da to treba ponižavati? E pa nećete." 

Kako je raspravu Gradskoga vijeća o radu komunalnih poduzeća oporbeni SDP bez uspjeha tražio još lani, vijećnik socijaldemokrata Anton Burić gradonačelnikov je sinoćnji istup doživio kao prozivanje ove stranke: "Insinuira se da je netko imao utjecaja na državnu reviziju. Nitko ništa nema protiv pilane. Ljudi su se tamo zaposlili i neka investicije idu dalje. Mi govorimo o nalazu državne revizije, a ovdje se sva diskusija vodi kao da smo mi sastavljali taj nalaz. Osjećam se prozvanim, da bih najradije otišao odavde", rekao je Burić. Ipak, demonstrativnih napuštanja sjednice Gradskog vijeća u Vrbovskom ovoga puta nije bilo. Sjednicu je pratio Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.