Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradonačelnikov rezime godine: čime je zadovoljan, a čime nije?

23.12.2015.

15:12

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč nepovoljnoj gospodarskoj atmosferi, u Gradu Rijeci nastojali smo odraditi sve što je bilo planirano u 2015. godini, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na redovitoj, posljednjoj konferenciji za novinare ove godine. Čime je zadovoljan, a čime nije?

Gradonačelnik je najzadovoljniji investicijama u "Vodovodu i kanalizaciji" u iznosu od 190 milijuna kuna. Istaknuo je i nabavku novih autobusa na plin, otvorenje garaže Zagrad B, pokretanje riječke aglomeracije, ulaganja u školske i sportske objekte te uspjehe u turizmu.

Uvijek može bolje, ali u skladu s okolnostima, možemo biti zadovoljni, rekao je Vojko Obersnel: "I u ovim otežanim gospodarskim okolnostima uspjeli smo održati investicijski ciklus, sigurno da tu prednjači izgradnja vodovodnih ogranaka i kanalizacije. Naravno, volio bih da moramo izdvajati što manje za socijalni program jer bi to značilo da imamo sve manje ljudi kojima je to potrebno".

Za program socijalnoga kalkulatora Grad Rijeka dobio je i nagradu kao najbolji grad u Europi. Kao zdravi grad prvi je i jedini u Hrvatskoj, a nagrade su došle i za transparentnost proračuna i Startup inkubator.

No, na pitanje čime nije zadovoljan odgovara: "Promjene u smislu povećanja broja zaposlenih se ne događaju toliko brzo koliko bismo mi željeli. Sporo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Vrlo često se dogodi da se usred investicije utvrdi da postoji nekakva čestica koja ima nekog drugog vlasnika za kojeg se nije znalo. To je velika prepreka za brojne investitore koji nisu spremni čekati godinama da mi razriješimo naše vlasničke odnose."

U ime svih iz gradske uprave Obersnel je čestitao građanima blagdane i  pozvao sve na doček Nove godine na riječki Korzo, uz grupu Moskva, Grad, Nenu Belana i Hladno pivo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.