Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka: počinje Mjesec hrvatske knjige!

15.10.2021.

10:42

Autor: Albert Petrović

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

Foto: - / -

U Gradskoj knjižnici Rijeka počinje Mjesec hrvatske knjige. Već su popunjena sva mjesta za današnji susret s književnim parom Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem koji od 18 sati gostuju u knjižnici Ogranka Trsat.

Ovogodišnji program Gradske knjižnice Rijeka izrazito je slojevit i snažan: ima tu "nezgodnih" mjesta, rezidencijalnog programa za pisce, najvećih autorskih imena hrvatske književnosti, susreta posvećenih otpornosti zajednice i pojedinca, djeci pa sve zajedno čini jedan poseban mozaik. Baš onakav kakav i zaslužuje vrijeme koje je dobilo titulu Godine čitanja.

U sklopu programa "Knjiga svima" predstavljene su jutros u Dječjoj kući četiri slikovnice prilagođene gluhoj i slabovidnoj djeci, a više o samom otvorenju Mjeseca hrvatske knjige rekla nam je Tanja Badanjak iz Gradske knjižnice Rijeka koja je najavila i večerašnje predstavljanje Pavličićeve nove knjige "Tajne zanata".

Poslušajte izjave:

Badanjak: jako smo ponosni na ovogodišnji program, pripremila Neva Funčić

Pavličićeva nova knjiga "Tajne zanata", pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.