Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka: poziv na dvije dvotjedne književne rezidencije "Kamov" namijenjene književnicima

17.05.2022.

09:29

Autor: Matea Krmpotić

Rezidencija Kamov

Rezidencija Kamov

Foto: GKRi / GKRi

Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za dvije dvotjedne književne rezidencije "Kamov" namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom listopada i studenog 2022. godine u dva termina održati u Rijeci.

Pravo na rezidenciju imaju umjetnici koji nemaju mjesto prebivališta u Rijeci, a rezidencijalni program svakom rezidentu osigurava honorar te po potrebi dodatna produkcijska sredstva.


Tematski rezidencija je usmjerena prema stvaralaštvu za mlade i temama svojstvenima za populaciju od 15 do 30 godina starosti.


U 2022. obilježava se Europska godinu mladih kojom se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti, a mladi su tema i ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige na nacionalnoj razini.


Trajanje rezidencije je 15 dana - prva rezidencija od 15. do 30. listopada 2022., druga rezidencija od 30. listopada do 15. studenog 2022.


Boravak u rezidenciji uključuje smještaj u opremljenom stanu Grada Rijeke površine 141m2, pokriveni troškovi smještaja i honorar, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima i podršku rezidentu tijekom trajanja rezidencije.


Prijavitelji moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave, biti hrvatski državljani i mora sudjelovati u barem jednom javnom predstavljanju u formi književne večeri.


Program se odvija u suradnji s Muzejem moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.


Detalji o rezidenciji, prijavi i uvjetima možete pronaći ovdje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.