Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradsko kazalište lutaka Rijeka: tri festivala i četiri osvojene nagrade

05.10.2021.

08:31

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: GKL Rijeka ( Sretna kućica)

Foto: GKL Rijeka ( Sretna kućica)

Foto: - / -

Luči Vidanović nagrađena za najbolju scenografiju i lutke za predstavu "Sretna kućica“, Tilen Kožamelj dobio je nagradu za izvedbu u predstavi "Carevo novo ruho“, a "Flekavac“ je osvojio dvije nagrade – Nina Mitrović za najbolji tekst te Ivana Đula i Luka Vrbanić nagradu za songove i glazbu.

Inspirirane Goranskim podnebljem, scenografija i lutke predstave "Sretna kućica" koje je kreirala i izradila lutkarska umjetnica Luči Vidanović nagrađene su na prvom Festivalu lutkarske umjetnosti Mostar – FLUM-u, u Bosni i Hercegovini.   

Glumac-lutkar Gradskog kazališta lutaka Rijeka Tilen Kožamelj na 54. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-u dobio je nagradu za uvjerljivu i energičnu glumačku i animacijsku izvedbu u predstavi "Carevo novo ruho", koja je koprodukcija Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Lutkovnog gledališča Maribor, Slovenija. 

To nije sve od prestižnih nagrada jer je na 14. Malom Maruliću stručni žiri u sastavu dramatičarke, spisateljice i dramaturginje dr.sc. Jasne Žmak, redatelja Marija Kovača te redatelja i kazališnog producenta Paola Tišljarića Gradskom kazalištu lutaka Rijeka dodijelio čak dvije nagrade: onu za najbolji tekst autorici Nini Mitrović te nagradu "Zdenka Mišura" za najveći kazališni izazov autorsko-skladateljskom tandemu Ivani Đula i Luki Vrbaniću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.