Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradsko vijeće: kako nadoknaditi 277 milijuna manjka u blagajni?

27.09.2018.

14:40

Autor: Blanka Uzelac

Sjednica Gradskog vijeća (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Sjednica Gradskog vijeća (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Stanje u riječkoj gradskoj blagajni nije za pohvalu. Manjak od 277 milijuna kuna treba nadoknaditi, a gradonačelnik Vojko Obersnel u ovim trenucima vijećnicima objašnjava prijedlog plana mjera za pokriće deficita.

Iako je gradonačelnik građanima obećao da to neće ići preko njihovih leđa, bit će zanimljivo čuti na će koji način Grad Rijeka namaknuti ta financijska sredstva.

Polugodišnje izvršenje gradskog proračuna je izglasovano s 18 vijećnika za, 11 protiv i 3 suzdržana. Gradonačelniku se zamjera što je oprostio 20 milijuna kuna duga 3. maju za komunalnu naknadu jer se time pogodovalo Uljanik grupi. 

Iz aktualnog sata izdvajamo pitanje o bivšem pročelniku Vladimiru Bencu, protiv kojeg je nedavno podignuta optužnica. Ivona Milinović iz HDZ-a postavila je pitanje - zašto optuženi Benac i dalje dobiva plaću, a na sjednici je ponovo postavljeno pitanje što je s izgradnjom nove bolnice. Evo što je Obersnel odgovorio Ivoni Milinović te Hrvoju Buriću i Marinku Koljaninu:

Galerija
Sjednica Gradskog vijeća (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-
Sjednica Gradskog vijeća (Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.