Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradsko vijeće o Matanićevu spotu, bolnici Kantrida i hotelu na Costabelli

25.04.2019.

14:42

Autor: Olivera Vinković

S današnje sjednice Gradskog vijeća (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

S današnje sjednice Gradskog vijeća (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Na sjednici Gradskog vijeća Rijeke, na aktualnom satu, govorilo se o spotu Dalibora Matanića za Rijeku EPK 2020 te zašto se više novca ne usmjerava za bolnicu na Kantridi, odnosno za stan u kojemu će boraviti roditelji čija se djeca liječe u toj bolnici.

Hotelski kompleks Costabella trebao bi uskoro biti gotov. Kada? Pitanje je postavljeno na sjednici Gradskog vijeća. Sutra u obilazak stižu ministri Capelli i Butković. "Radovi se odvijaju prema predviđenoj dinamici i od 1. lipnja sljedeće godine bi trebao krenuti u normalni rad. Dobra vijest je da će sutra biti potpisan ugovor s jednim poznatim svjetskim lancem, a koji je to lanac , saznat ćete sutra", rekao je gradonačelnik Obersnel. Dodao je kako investitor koji je kupio zgradu Elektromaterijala u Rijeci planira do kraja godine započeti izgradnju novoga hotela, dok riječka tvrtka Hoteli Jadran namjerava preurediti hotele Neboder i Park.

Matanićev spot ne mora se svidjeti svima jer ukusi su različiti, no  izazvao je najviše rasprave danas u riječkom Gradskom vijeću. Sredstva su prevelika, smatra vijećnik Marinko Koljanin"Za 600 tisuća kuna je napravljen spot koji je prikazao tipične riječke detalje - djevojku na konju, američkog astronauta… Mi koji to nismo razumjeli smo neuki, primitivni i seljačine", ironičan je Koljanin.

Odgovorio mu je gradonačelnik Vojko Obersnel: "Umjetnička sloboda je umjetnička sloboda! Usput budi rečeno, film nije koštao 600 već 400 tisuća kuna."

Atmosferu je uzburkala i bolnica na Kantridi, odnosno stan za boravak roditelja čija su djeca na liječenju. Gradonačelnik je rekao kako je Grad iz proračuna izdvojio sto tisuća kuna na račun KBC-a. "Na što je potrošeno tih sto tisuća kuna to vjerojatno treba pitati nekoga iz KBC-a", rekao je Obersnel.

HDZ-ov vijećnik Josip Ostrogović podsjetio je gradonačelnika da je na autobusni kolodvor, kako je rekao, "spiskao" 50 milijuna kuna. "Vi kažete da ste dali velevažno sto tisuća kuna", napomenuo je, na što mu je vijećnica SDP-a Sandra Krpan odgovorila:

"Ja sam sigurna da kolega Ostrogović može kod ministra Marića apelirati da se dodijeli stan u državnom vlasništvu, pa vjerujem da je to najmanje što HDZ u ovom trenutku može učiniti."

No što god se odlučilo, bilo bi dobro da je za dobrobit svih. O ukusima se ne raspravlja, stara je izreka, no o utrošenim sredstvima - da. Javlja Olivera Vinković:

Gradsko vijeće, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.