Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradsko vijeće Rijeke: Blažević ostaje v.d. intendant HNK Zajca

29.09.2016.

15:36

Autor: Olivera Vinković, Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Marin Blažević ostaje v.d. intendant HNK Ivana pl. Zajca do 1. prosinca ove godine, odlučila je danas većina u Gradskom vijeću Rijeke. Raspravljalo se o informaciji o rješenju Ministarstva kulture, kojim se odbija zahtjev Gradskoga vijeća Grada Rijeke za potvrđivanjem Blaževića za intendanta.

Slučaj je na Upravnom sudu, a u raspravi o ovoj informaciji prevladava ipak mišljenje da je tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović pogriješio, ali i da je to otvorena centralizacija i netrpeljivost prema Rijeci. 

Sjednica Gradskog vijeća započela je jutros aktualnim satom iz kojeg izdvajamo najavu blaže jeseni u našim novčanicima, a vezana je uz mogućnost pojeftinjenja grijanja, što bi Energo, kako doznajemo, mogao uskoro objelodaniti. Gradonačelnik Vojko Obersnel spomenuo je smanjenje fiksnoga dijela, odnosno onoga kojega kolokvijalno zovemo paušalom, "što ne isključuje mogućnost da se korigira i drugi dio cijena, ovisno o kretanju cijena plina na tržištu", rekao je Obersnel.

Vijećnici ne odustaju - jer su i navijači "Rijeke" - od učestalog pitanja: što je s gradnjom stadiona na Kantridi, što se zapravo zbiva? Gradonačelnik pojašnjava: "Stadion na Kantridi se mogao početi graditi pred godinu dana, za to su stvoreni svi preduvjeti. Međutim, kad će se stadion graditi ovisi prije svega o želji i volji investitora, a to je tvrtka Stadion Kantrida". Od sporta i rekreacije još najava besplatnih listopadskih užitaka na Bazenima Kantrida i možda početak gradnje čak dva nova dječja vrtića. 

Nakon aktualnog sata u Gradskom vijeću Rijeke prihvaćeno je Izvješće gradonačenika o šestomjesečnom radu, polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna te prijedlozi projekcija za 2017./2018. godinu. Prošao je i program javnih potreba u kulturi Grada Rijeke za 2016. godinu. Ni ovaj put nisu izostale prepirke gradonačelnika Vojka Obersnela i nezavisnog Hrvoja Burića. 

Slijede izjave Nikole Ivaniša iz PGS-a, Tea Božanića iz HDZ-a te gradonačelnika Vojka Obersnela vezane uz intendanturu Marina Blaževića te izvještaj o aktualnom satu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.