Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradsko vijeće Rijeke pobijat će rješenje ministrice kulture i medija na sudu

27.10.2022.

13:19

Autor: Neva Funčić, Albert Petrović

Zgrada poglavarstva Grada Rijeke

Zgrada poglavarstva Grada Rijeke

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Na popodnevnom dijelu sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke, s 20 glasova za i 11 protiv, izglasana je odluka o pobijanju rješenja ministrice kulture i medija kojom je odbacila odluku Gradskog vijeća o smjeni intendanta Marina Blaževića. To znači da riječko Gradsko vijeće ide u upravni spor.

Izglasavanje odluke o pobijanju ministričinog rješenja u slučaju Blažević potvrdilo je već poznatu zamjenu političkih strana u riječkom Gradskom vijeću. Tako su SDP-ovci podržali HDZ-ovu ministricu, dok su riječki HDZ-ovci pokazali da se u ovom pitanju ne slažu s njom. 


Edvin Liverić Bassani ostaje ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i u novom mandatu, dok je Bojan Šober na vlastiti zahtjev razriješen članstva u Kazališnom vijeću.


Odlučilo je to riječko Gradsko vijeće u četvrtak, nakon što je prethodno odbilo prijedlog da se Bojan Šober i Zvonimir Peranić, u paketu, kao predstavnici grada razriješe članstva u tom tijelu. Prijedlog je odbijen sa 16 glasova za, 10 protiv i šest suzdržanih. 


Poslušajte što su o uzaludnosti dugotrajne rasprave o razrješenju Šobera i Peranića rekli Nebojša Zelič iz Možemo i Marin Račić iz stranke Centar, zatim što predsjednica Ana Trošelj kaže o šansama vijeća u upravnom sporu, a pitali smo i šefa riječkog HDZ-a Josipa Ostrogovića postoji li sukob između vrha HDZ-a i riječkog ogranka stranke:

Zelič i Račić o inicijativi za razrješenje Šobera i Peranića

Trošelj se ne usudi spekulirati

Ostrogović: Riječki HDZ ima svoj stav

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.