Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradsko vijeće Rijeke: usvojen kredit za obnovu Palače šećerane i Galeba

30.09.2019.

15:01

Autor: Lea Domijan Fišter, Hina

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

RIječani se o obnovi broda Galeb neće izjašnjavati na referendumu! Vijećnici riječkog Gradsko vijeća usvojili su kredit za obnovu Palače šećerane i Galeba. 21 vijećnik glasao je za, a 16 ih je bilo protiv.

Kreditno zaduženje prihvatilo je 18 vijećnika vladajuće koalicije i trojica vijećnika Liste za Rijeku, a protiv su bili vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Živog zida, Mosta, Hrvoje Burić iz Nezavisne liste Bura i nezavisni Marinko Koljanin. (Hina)

S obzirom na to da je 15 gradskih vijećnika u ponedjeljak zatražilo referendum o zaduživanju Grada Rijeke za obnovu broda Galeb, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat odgodio je početak sjednice i taj prijedlog uvrstio kao zadnju točku dnevnog reda.

I u nastavku sjednice raspravljalo se o financiranju preinake broda Galeb, odnosno o nadoknadi razlike od 16.6 milijuna kuna između niže ponude za radove dvije ponude prihvaćene na javnom natječaju te procijenjene vrijednosti grada kao naručitelja. Povremeno oštra rasprava - u kojoj su Josip Kukuljan i Hrvoje Burić dobili opomene s oduzimanjem riječi, a gradonačelnik Obersnel je, prema tvrdnji vijećnice Milinović, pokazao "srednji prst" vijećniku Josipu Kukuljanu - nakon verbalne razmirice i dalje traje. (Hina)

Vijećnicima se od početka nije žurilo. Sjednica je počela sat vremena kasnije, nakon toga su umjesto jednog održali dva sata vijećničkih pitanja, ali s glasovanjem o referendumu ipak nisu čekali kraj sjednice.

Prihvaćanje odluke o kreditu od 44 milijuna kuna za obnovu broda Galeba i Palače šećerane, preduvjet je za izbor izvođača radova za rekonstrukciju broda. 

Ključna su kažu, bila tri glasa Liste za Rijeku, poslušajte komentar njihova Danka Švorinića:

Danko Švorinić: Donijeta je najracionalnija odluka, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.