Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grbin: Istječe rok za usvajanje programa restrukturiranja Uljanik grupe

06.07.2018.

15:43

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin podsjetio je u petak da za malo više od dva tjedna, 22. srpnja, istječe rok za izradu programa restrukturiranja brodogradilišta Uljanik i 3. maj i usvajanje istog u Vladi, te upozorio da ako se taj rok ne ispoštuje Uljanik grupi prijeti propast.

"Ukoliko za nešto malo više od dva tjedna plan restrukturiranja ne bude usvojen i upućen na odobravanje Europskoj komisiji, potencijalno ćemo doći u situaciju da će Uljanik grupa morati vratiti kredite koje je dobila na temelju Vladinih jamstava. To će značiti trenutnu propast Uljanik grupe, odnosno brodogradnje u Puli i Rijeci", poručio je Grbin iz Hrvatskog sabora.

Europska komisija je, podsjetio je, 22. siječnja ove godine, na Vladin prijedlog odobrila paket jamstava za restrukturiranje Uljanika i 3. maja, odnosno Uljanik grupe. Istaknuo je da ta jamstva nisu dana bjanko ni na neodređeno vrijeme, već je rok za izradu programa restrukturiranja i usvajanje istoga u Vladi bio šest mjeseci.

"Tražimo od Vlade da hitno poduzme sve radnje kako bi se usvojio plan restrukturiranja, kako bi bio održiv i jamčio nastavak brodogradnje u Puli i Rijeci", izjavio je Grbin te poručio kako SDP ne može prihvatiti da je jedini dio plana koji se vani komunicira onaj o otpuštanju radnika.

Tražimo i da se javnost čim prije obavijesti o radnjama koje se po ovom pitanju poduzimaju, rekao je SDP-ov zastupnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.