Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grčić u "3. maju": Od pet hrvatskih brodogradilišta, spasili smo četiri

16.10.2015.

15:47

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proces restrukturiranja brodogradilišta "3. maj" još nije završen, ali je činjenica da je do 2018. godine ugovoreno poslova u vrijednosti od 380 milijuna dolara, rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić, nakon sastanka s predstavnicima "Uljanik grupe" u "3. maju".

Da brodogradnja uspijeva u cijelosti, dokazuje i izvoz koji je samo u ovoj godini porastao tri puta, a iznosi milijardu i 800 milijuna kuna. Uljanik je jedino brodogradilište koje nije u problemima, a Vlada je od pet brodogradilišta u Hrvatskoj spasila njih četiri, naglasio je Grčić i dodao kako je Vlada samo u jamstvima podržala "Uljanik grupu" u iznosu od milijardu i pol kuna.

Rekao je i to da su se svi u Hrvatskoj pribojavali da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju biti spriječeno daljnje ulaganje u brodogradnju, ali to se, nasreću, nije dogodilo. Tako su spašena i radna mjesta, naveo je Grčić, jer u brodogradnji radi oko 10 tisuća ljudi, dok je 40 tisuća radnika zaposleno u drugim poduzećima koji surađuju s brodogradilištima. Ministar Grčić je obišao i navoze u "3. maju", u pratnji predstavnika "Uljanik grupe" i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.